Curriculum Vitae, mitt CV

Arbetslivserfarenhet och utbildningar

Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, flera års arbetslivserfarenhet som kommunikatör/informatör och frilansande webbutvecklare sedan 2006.

Personuppgifter

  • Namn: Daniel Claesson
  • Födelsedatum: 25 januari, 1988
  • Adress: Strindbergsvägen 11A, 152 31 Södertälje
  • Mobilnummer: 073-442 75 56
  • E-post: daniel@danielc.se

Arbetslivserfarenhet

Kommunikatör
2016 - nuvarande
Kommunikatör i Botkyrka församling med start den 1 december 2016.
Informatör
2015 - 2016
Vikarierande informatör i Järna-Vårdinge pastorat november 2015 - november 2016.
Redaktör sociala medier
2015
Drev Plan International Sveriges kanaler på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Ansvarade för att planera, skapa och publicera poster, moderera kommentarer och följa upp statistik. Har även hjälpt till att uppdatera Plans webbsida, översätta och skriva pressmeddelanden samt bistått med bildbehandling, enklare videoredigering och textbearbetning.
Kommunikatör
2012 - 2015
Ansvarade för Joors webbsida, sidor på Facebook, Twitter och YouTube och skapade annonser för tryck och digitala medier. Ledde arbetet att ta fram design till en ny app och utvecklade företagets nya webbsida.

Har även gjort ett par korta filmer om Joors koncept och lösningar, samt skapat en tävlingssida på Facebook där användare kunde vinna Joors mobila bredbandsabonnemang. I mina arbetsuppgifter ingick även en del telefon- och mailsupport för företagets privatkunder.
Informatör
2013
Skötte uppdateringar av EFS Mittsveriges webbsida samt skrev texter och gjorde en grundlayout i Adobe InDesign för ett antal uppslag i medlemstidningen Budbäraren.
Webbutvecklare
2006 - nuvarande
Utvecklar webbsidor år föreningar, företag och privatpersoner sedan 2006.

Utbildning

Media- och kommunikationsvetenskap
Kandidatexamen, Örebro Universitet
Kandidatexamen (180 högskolepoäng) i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Örebro Universitet. Utbildningen var 50 % teoretisk och 50 % praktisk. Stort fokus mot webb, film och foto, samt design av utskick för tryck och digitala medier. Jobbade mycket med Adobe Master Collection.
Samhällsprogrammet med inriktning media
Wendela Hebbegymnasiet, Södertälje
Till stor del praktiskt inriktad utbildning med fokus på journalistik, foto och film. Valde journalistisk inriktning under det tredje året och jobbade då främst med textredigering, trycklayout och webbproduktion.

Uppdrag

Webbredaktör - EFS i Södertälje
2006 - nuvarande
Volontäruppdrag. Sköter all teknisk utveckling av föreningens webbsida. Även ansvarig för uppdatering av text och bildmaterial på sidan. Vann priset Årets kyrkowebbplats för mitt arbete med sidan.
Ansvarig webb och PR - Brightside
2012 - nuvarande
Hjälper gycklar- och eldshowsgruppen Brightside med webb, sociala medier och PR. Kodar deras webbsida och bidrar med grundläggande strategier för bl.a. blogg, Facebook, Instagram och Twitter.
Scoutledare och styrelseledamot - EFS i Södertälje
2012 - nuvarande
Är scoutledare inom EFS i Södertälje sedan 2012. Även vice sekreterare i föreningens styrelse och sekreterare i Media- och IT-utskottet sedan 2013. Allt görs i egenskap av volontär.

Kunskaper och meriter

Mjukvara
Adobe Photoshop, InDesign, Premiere Pro, Lightroom, After Effects, Dreamweaver, Illustrator, Microsoft Office, Libre Office, Notepad++.
Webbutveckling
Goda kunskaper i och erfarenhet av HTML och CSS. Grundläggande kunskaper i PHP och MySQL.
CMS
Stor erfarenhet av Wordpress. Har även jobbat med Joomla, CMS Made Simple, CMSForce2 och PyroCMS.
Språk
Svenska - modersmål. Engelska - avancerad i tal och skrift
Körkort
Innehar B-körkort